perjantai 13. elokuuta 2010

Italia 10 kuvalla? - Arkkitehtuuria

Mä olen tosi kiinnostunut kaikesta arkkitehtuurista, osittain ehkä myös siksi, että olen opiskellut myös rakennusalaa. Arkkitehtuuriaiheista on kuitenkin mun mielestä ollut vähän hankalaa kirjoittaa, mutta sitäkin taitoa pitäisi treenata. Mä päätin hoitaa tämänkertaisen italiasera-haasteen pelkillä mielenkiintoisilla arkkitehtuurikuvilla. Koko jutusta olisi tietenkin tullut erilainen, jos mulla olisi henkilökohtaisempi suhde Italiaan tai jos olisin edes käynyt siellä, niin mukaan olisi voinut tunkea omia kuvia.


(1. Colosseum, Rooma)

(2. Forum Romanum, Rooma)

(3. Via Sacra, Rooma)


(4. Napolin tuomiokirkko)(5. Milanon tuomiokirkko)(6. Firenze)(7. Firenze)(8. Genova)(9. Genova)

(10. milanolainen leikkipaikka)


Kuvat: Wikimedia commons, leikkipaikka GDFL-lisenssi, muut Public domain.


Ja mä tiedän, että tosi monet ihmiset haluaa nähdä blogeissa paljon kuvia, niin tässä niitä sitten oli. Mä itse tykkään lukea tekstiä enempi, niin se linja näkyy myös jatkossakin täällä. Täältä kun tuskin haetaan mitään inspiraatiota pukeutumiseen, kokkaamiseen tai mihinkään vastaavaan, missä visuaalisuus on oleellista.... Omien valokuvien esittely on mun mielestä järkevämpää flickrissä yms. sivustoilla, mutta mulla ei niitä omia kuvia ole niin paljoa, kun en kanna koko aika kameraa mukana enkä kovin mielelläni toistenkaan kuvia käytä. Kuvatulvalla on niin helppo peittää sitä, ettei itsellä ole mitään sanottavaa. Osittain se taitaa kertoa myös siitä, ettei ihmiset enää jaksa lukea tai kirjoittaa, mikä on tosi sääli mun mielestä. Olin joskus ihan suu auki, kun bloggaaja kyseli ihmisten mielipidettä omasta "pitkästä" tekstistä, joka ei siinä tapauksessa ollut lähelläkään normaalia pitkää. Mutta anyway, jossain "muotiblogeissakaan" mua ei kiinnosta katsoa kymmentä kuvaa samasta asusta, kun parillakin kuvalla saataisiin näytettyä riittävästi. Ihmettelen mä kyllä vähän, että miksi mä luen aina jotain blogeja, mitkä vaan ärsyttää mua. :D Huh, avautuminen helpotti.

4 kommenttia:

 1. Oi miten mahtavia kuvia! Ootko käynyt Italiassa? Noin mahtavia rakennuksia minä en ole nähnyt koskaan luonnossa, kuten toi 5.

  Itse en viitsi usein kirjoittaa pitkästi sen takia, että arvelen lukjoiden olevan väsyneitä lukemaan sitä :D usein lyhentelen tekstiä vielä ennen julkaisemista, koska en halua jaaritella turhia. Nyt viime aikoina olen tosin julkaissut pari pitkää juttua.

  Itsekin usein ihmettelen useaa kuvaa samasta asusta. Ehkä oli valinnan vaikeus jos kaikki kuvat olivat hyviä ? :D Minulla maksimi on kaksi asukuvaa, jos toisessa näkyy vaikkapa paita paremmin ja toisessa kengät.

  VastaaPoista
 2. En oo käynyt Italiassa vielä, mutta tekisi mieli lähteä sinne jonnekin kaupunkilomalle.

  Mutta se tekstin ja kuvien määrä+suhde on tosi hankala juttu ja siitä näkyy olevan paljon eri mielipiteitä.

  VastaaPoista
 3. Italia on aivan ihana paikka! Tosin mulla on kokemusta vaan Sisilian saaresta sekä Etelä-Italian rannikosta, Calabriasta. Mutta aivan upea seutu, jokseenkin nähtävyyksiä ei oo oikeestana niinkun ylempänä! (Kannattaa esim googlettaa kuvia!)

  VastaaPoista
 4. Hei kiitti vinkistä, pitääkin googlailla. :) Jos vaikka olis rahaa lähteä reissuun ensi vuonna....

  VastaaPoista