sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Scifi-haaste

Osallistun Taikakirjaimet-blogin aloittamaan scifi-haasteeseen, jossa pitää lukea kirja jokaisesta annetusta kategoriasta. Blogissa tarjotaan myös vinkkejä kaikkiin osioihin. Linkittelen sitten kaikki lukemani tähän postaukseen.

1. Nuorille suunnattu science fiction
2. Aikuisten science fiction - J. K. Miettinen: Häiriötekijä
3. Hugo-voittaja
4. Science fiction -klassikko - julkaistu -1950
5. Science fiction -moderni klassikko - 1951-1992
6. Steampunk - Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist (sarjakuva)
7. Robotit / kyborgit / androidit: Osamu Tezuka: Astro Boy 1 (sarjakuva)
8. Avaruusalukset / alienit
9. Aikamatkustus / vaihtoehtohistoria / rinnakkaismaailmat
10. Apokalyptinen / dystopia / utopia
11. Kyberpunk - Gene: Kullervo (sarjakuva)
12. Hullu tiedemies / geneettiset kokeilut / ympäristökatastrofit - Risto Isomäki, Petri Tolppanen, Jussi Kaakinen: Sarasvatin hiekkaa (sarjakuva)

Mä päätin yrittää tätä, koska olen lukenut scifiä tosi vähän, mutta kuitenkin suunnitellut koko ajan lukevani sitä enempi. Aikaisemmin olen lukenut ainakin Douglas Adamsin Linnunrata -sarjan, Star Warsia, Replica-sarjan ja sitten jotain sekalaisia kotimaisia. Nyt tulee laajennettua valikoimaa, kun pitää tutustua eri lajityyppeihin. Tähän asti olen yrittänyt vältellä sitä kovempaa perinteistä scifiä tyyliin Isaac Asimov, mutta nyt varmaan pitää tarttua johonkin vastaavaan.

Kirjat tulee varmaan luettua epämääräisessä järjestyksessä, en aio rajoittaa itseäni numerojärjestyksessä lukemisella. Tämänhetkisen suunnitelmani mukaan tulee luettua aika monenlaista kirjallisuutta. Myös siinä on mulle haastetta, että osaan määritellä, että mikä nyt sitten on scifiä ja mikä ei. :D

EDIT 4.3.2012: Päätin jättää haasteen kesken, kun muutakin lukemista on ihan riittävästi.

2 kommenttia:

  1. Minäkään en aio pitäytyä numerojärjestyksessä, se olisi tosiaan liian rajoittava tekijä. Jos et muuten ole lukenut vielä mm. Connie Willisin Tuomiopäivän kirjaa (Doomsday Book), niin suosittelen ehdottomasti. Hauska ja koskettava kirja, jonka voi sijoittaa halunsa mukaan joko kategoriaan 2, 3, 5 tai 9 :)

    VastaaPoista
  2. Raija: täytyy pitää vinkkisi mielessä, voisin ehkä kokeilla sitä! :)

    VastaaPoista