tiistai 31. tammikuuta 2012

Kirja-arvio: Jag älskade honom (Viiniä keittiössä)

Tämä on ensimmäinen suoritus Karoliinan Ikkunat auki Eurooppaan -haastetta (Ranska). En ole vielä ihan varma, että millaiset reunaehdot laitan omille suorituksilleni. Joka tapauksessa teen jonkun kokoelmajutun näistä sitten jossain vaiheessa.

Anna Gavalda: Jag älskade honom. Albert Bonniers förlag 2003.

Kirja on suomennettu nimellä Viiniä keittiössä.

Täm oli taas niitä kirjoja, joilla ei tuntunut olevan kunnon juonta ollenkaan. Pari ihmistä vaan istuu keittiössä tarinoimassa omista ihmissuhteista ja avioerosta. Chloe on tullut jätetyksi ja sitten keskustelee asioista appensa Pierren kanssa. Oli muuten aika hankala välillä pysyä kärryillä, että kuka puhuu...

Kirja ei tuntunut mitenkään erityiseltä eikä se herättänyt mitään tunteita suuntaan tai toiseen. Pidin tätä siis vähän mitäänsanomattomana eikä tämä kyllä kamalasti houkuttele tutustumaan Gavaldan muuhun tuotantoon. Lukiessa ei myöskään tullut mitään ahaa-elämystä siitä, miksi kirjailija on niin suosittu. En yleensä lue tämäntyyppisiä "tavallisia" romaaneja. Toisaalta kuitenkin voisin tarttua vastaaviin useammin, että jos vaikka sieltä löytyisi joku helmi.

Olin kuullut kirjailijasta aikaisemmin ja harkinnut tämän samaisen kirjan kuuntelua äänikirjana. Tuskin olisin kuitenkaan tarttunut tähän ihan vielä ilman haastetta. Olin muuten vielä jostain syystä luullut kirjailijan olevan kotoisin tyyliin USA:sta.

Tästä näyttäisi olevan myös elokuva. Täytyykin selvitellä, että saisiko sitä jossain ja toimisiko tarina siinä paremmin.

Kirjasta ovat bloganneet Naakku ja Kirsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti