tiistai 10. tammikuuta 2012

Sarjakuva: Fullmetal Alchemist

Scifi-haaste: Steampunk
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. Sangatsu manga 2007.

En ollut ennen tätä haastetta kuullutkaan ikinä steampunkista. Wikipediassa selitetään termi, mutta kyse on joka tapauksessa scifin alaluokasta. Wikipediasta löysin myös tiedon, että tämä Fullmetal Alchemist -manga on yksi tyylilajin edustajista. Tästä sentään olin kuullut aikaisemmin, mutten koskaan kuitenkaan lukenut.

Nappasin kirjastosta ekan osan luettavaksi. Sarja kertoo alkemisti-veljeksistä Edwardista ja Alfonsosta, jotka etsivät viisasten kiveä. Kyseessä on aika pitkä sarja, mutta tältä pohjalta pitkän tarinan saaminen on aika helppoa. En kyllä ainakaan tämän perusteella aio koko sarjaa lukea. Tarina ei ollut mielestäni mukaansa tempaava ja sisälsi liikaa tappelukohtauksia. Tykkään enempi sellaisesta tyttömäisestä tyylistä.

Ei, en aio suorittaa koko haastetta lukemalla pelkkää mangaa. Mulle tekee silti hyvää tutustua myös uusiin mangasarjoihin, kun normaalisti jumitan aina niiden samojen kanssa....

4 kommenttia:

 1. Mitä manga-sarjoja sitten yleensä luet? Täällä uteliaana kyselen, kun olen lukenut vain vähän mangaa enkä tiedä mistä aloittaisin tutustumisen, joten ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä.

  VastaaPoista
 2. Salapoliisi Conania luin jonkun verran, mutta se on sen verran pitkä sarja, että jätin kesken. Jos dekkarityyppiset jutut kiinnostaa, niin sitä kannattaa kokeilla.

  Sitten olen lukenut aika kokonaan seuraavat lyhyemmmät sarjat: Kitchen Princess, Love Hina (ei saatavilla suomeksi), Yotsuba, Hamsteripäiväkirjat ja Chi's Sweet Home.

  Kissaihmisille suosittelen Chi-sarjaa, Kitchen princessiä jos romantiikka ja ruoka kiinnostaa, Yotsubaa voin suositella kaikille (kertoo sellasesta pikkutytöstä).

  VastaaPoista
 3. Minitsimiesi mangojen lisäksi suosittelisin seuraavia: :)

  Hero Tales (jos et tykkää pitkistä sarjoista ja jos toiminta sekä komedia kiinnostaa)
  Pichi pichi pichi (romantiikkaa)
  Horoskooppimysteerit (komediaa, salapoliisi juttuja, ennustusta)
  Sugar sugar rune (fantasia, noidat)
  Fullmetal Alchemist (suosittelen todella :P viisasten kivi, alkemia)
  Tokyo mew mew (tytöt taistelee :P)
  Naruto (ninjat. massasarja; en jaksanut lukea kokonaan vaan luin sieltä täältä..)
  Maameren tarinat (magia)
  Liikkuva linna (kiroukset, velhot)
  Tuulen laakson Nausicaä (tieteissarjakuvat)
  One Piece (merirosvot)
  Shugo Chara! (ryhmä koululaisia taistelee "pahoja" tyyppejä vastaan..)
  Vartijat (talismaanit, suomen metsät)
  Fruits Basket (astrologia, kiinalainen eläinrata)

  okei, siinä oli "pari" ihan hyviäkin sarjoja :P niillä pääset alkuun....

  Ps. Kannattaa katsoa kirjaston sivuilta! Sieltä löytää monia hyviä sarjoja ja voit katsoa mikä sopii itsellesi...

  Pps. Velma; en yhtään halua olla pikkumainen, mutta häiritsee todella, että kirjoitit Alphonsen nimen väärin... :P (paljon FMA:ta lukenut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy itse kanssa testata noita sun suosituksia. Osasta olen kuullut, mutten yhtään lukenut. Ja totta kai pitää olla kielipoliisi ja ilmoittaa selvistä mokista! (En vaan jaksa korjata virhettä just nyt.)

   Poista