tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kirja-arvio: Talvisodan aika


Eeva Kilpi: Talvisodan aika. WSOY 2009.

En ole Eeva Kilven kirjoja aikaisemmin lukenut. Olin suunnitellut jo kauan, että voisin kuunnella äänikirjoina kolmiosaisen sota-ajasta kertovan muistelmateossarjan. Talvisodan aika on niistä ensimmäinen.

Kuten nimestä voi jo päätellä, kirjan tapahtumat sijoittuvat siihen aikaan, jolloin Suomessa on talvisota. Kilpi itse oli silloin 11-12-vuotias ja asui perheinen Karjalassa. Kirjassa hän kuvailee ajatuksiaan, sukulaisiaan, evakkomatkaa ja arkielämää sodan aikana.

Suomen sota-aika on tuntunut jo pitkään mielestäni kiinnostavalta, mutten ole tutustunut siihen kovinkaan paljoa koulussa käsiteltyjen juttujen lisäksi. Omat isovanhempani eivät ole pahemmin halunneet ajasta puhua, niin siksi käytännössä vaihtoehtona on sitten kirjallisuuden kautta asian käsittely.

Kirjastossa sarja näytti olevan määritelty "omaelämänkerrallisiksi muistelmaromaaneiksi", joita oli luokiteltu sitten kuitenkin sekä romaaneihin että tietokirjoihin. En sitten tiedä, että kuinka tarkkoja kirjat ovat vai onko niissä käytetty paljonkin taiteellista vapautta. Joka tapauksessa nämä taitavat sopia siihen tietokirjojen  Kaksi muutakin kirjaa olisi siis tarkoitus kuunnella piakkoin. Seuraava tapahtuu välirauhan ja sitä seuraava jatkosodan aikana.

Blogiarvioita: P.S. rakastan kirjoja, Sinistä pintaa

Lukuhaasteet:
Kuusi kovaa kotimaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti