maanantai 9. heinäkuuta 2012

Elokuva-arvio: Herkules
Herkules on Disneyn animaatio vuodelta 1997. Sen tarina pohjautuu antiikin kreikkalaiseen taruun Herakleesta ja tämän kahdestatoista urotyöstä, mutta alkuperäistä tarua on muokattu aika paljonkin elokuvaa varten. Tämä oli jäänyt itseltäni aikaisemmin näkemättä, vaikka tavallaan jonkinlainen Disney-fani olenkin.

Päähenkilö Herkules on ylijumala Zeuksen poika. Hänet viedään Manalan jumala Haadeksen juonien takia jo vauvana pois jumalien asuinpaikasta Olympos-vuorelta ja muutetaan taikajuomalla tavalliseksi kuolevaiseksi. Kun hän saa tietää taustansa, alkaa kova treenaus, koska hän pääsee takaisin muiden jumalien seuraan vasta kun on päässyt sankariksi.

Elokuva sisältää tosi paljon Disneyn muissakin elokuvissaan käyttämiä peruselementtejä: hyvän ja pahan välisen jaon, hivenen romantiikkaa, vähän enempi musiikkia ja eläimiä/otuksia hassuina sivuhahmoina. Tämä alkoi suhteellisen hyvin, mutta fiilis ei kestänyt loppuun asti. Loppupuoli alkoi mennä vähän enempi sekoiluksi. Erityisesti muusa-kuoro oli vähän liikaa ja musiikkikohtaukset olivat vähän päälleliimatun oloisia.

Periaatteessa se on kuitenkin hyvä kulttuuriperinnön takia, että lapsillekin tehdään tutuksi antiikin ajan taruja. Vaikka poikkeaahan tämä siitä alkuperäisestä, mutta silti.... Sekin oli hyvä asia, että tämä on sen verran vanha elokuva, että se on toteutettu perinteisemmällä piirrostekniikalla eikä ole sellaista samanlaista 3D:mäistä tietokonemassaa kuin kaikki uudemmat tuntuvat olevan.

Jotain lisätietoja irtoaa IMDb:stä ja Wikipediasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti