sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Elokuva-arvio: Kaunotar ja Kulkuri

 
Kaunotar ja Kulkuri (1955)

Kaunotar ja Kulkuri on Disneyn piirroselokuva klassikkosarjasta. Siitä on aikaa, kun olen tämän nähnyt viimeksi ja välillä on kivaa katsoa näitä vanhoja uudestaan.

Elokuvan päähenkilöinä on joukko koiria. Kaunotar on hemmoteltu hienon perheen koira ja Kulkuri on omistajaton koira, joka kuljeksii ympäriinsä. Kummallakin on aivan omanlaisensa elinpiiri ja erilaiset ystävät. Nämä kaksi kohtaavat, kun Kaunotar tuntee itsensä hylätyksi perheen vauvan takia.

Tarina tässä on rauhallinen eikä toimintaa ole liian kanssa. Tämä on myös visuaalisesti aika hempeä ja pehmeä varsinkin värimaailmaltaan.Piirrokset on tehty ihanan klassisella tyylillä. Nämä vanhat elokuvat on pääosin paremmalla tavalla erilaisia kuin uudemmat.

Tykkäsin tästä nyt tosi paljon. Ei tämä kaikkein paras Disney-piirretty ole, mutta sieltä parhaasta päästä. Lapsena taisin pitää näistä eläinelokuvista tätä enemmän ainakin 101 dalmatialaisesta.

Suunnitelmissa olisi katsella enempikin näitä Disneyn klassisia piirrettyjä. Tarkoitus olisi samalla korjata aukkoja, kun en ole ihan kaikkia ennen nähnyt, vaan monet niistä ainoastaan lukenut kirjamuodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti