lauantai 17. maaliskuuta 2012

Museossa Tallinnassa

Tämänviikkoisella Tallinnan reissulla kerkisin käydä jopa kahdessa museossa: taidemuseo KUMUssa ja sitten Teatteri- ja musiikkimuseossa.


(Kuva on aikaisemmalta reissulta, koska en kuvannut museoissa eikä kaupunki ole muuttunut muuten oikein mitenkään.)

KUMU on siis taidemuseo, jota tosi monet Tallinnassa käyneet on suositelleet Se on näyttelyiltään vähän niin kuin Kiasma ja Ateneum yhdistettynä. Ulkoapäin talo on tyyliltään vähän niin kuin Kiasma feat. Neuvostoliitto (ei tullut otettua kuvaa, sori). Päänäyttelynä talossa on eestiläisen vanhan taiteen näyttely 1800-luvulta Neuvostoliiton kaatumiseen asti. Ne taulut oli tosi kiinnostavia, kun tykkään eniten perinteisestä taiteesta ja taulut oli sekä tyylisuunniltaan että sisällöltään vaihtelevia. Mä en myöskään kunnolla tunne virolaista taidetta, niin siksi visiitti oli kiva. Vaihtuvina näyttelyinä oli nykytaidetta ainakin Virosta ja Tanskasta, näistä jälkimmäinen ei ollut kovin kiinnostava tapaus. Tänne saa kyllä kulumaan paljon aikaa, jos haluaa katsoa kaiken kunnolla läpi.

Teatteri- ja musiikkimuseo oli aika pettymys mun odotuksiin nähden. Olisin ollut kiinnostunut ensisijaisesti teatterijutuista, mutta käytännössä museon näyttelyssä oli lähinnä vanhoja soittimia ja teatterimaailmaan liittyviä juttuja oli vaan muutama kuva seinällä. Jos on siis kiinnostunut eri soittimista, sitten kannattaa käydä vilkaisemassa tämä museo, joka ei tosin ole mikään kauhean iso. Se oli ihan hauska saada vironkielinen opastus sinne, kun ei siellä 0llut muita kävijöitä samaan aikaan.

Lisäksi täytyy vielä mainostaa, että EMMAssa Espoossa on just nyt kaksi kiinnostavaa taidenäyttelyä: toisessa on italialaista futurismia ja toisessa Sophie Callen valokuvia. En saanut niistä erillistä arviota aikaiseksi vielä, mutta molemmat onkin sellaisia, että on pakko päästä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti