tiistai 20. marraskuuta 2012

Sarjakuva: Tuuvan talli


Lena Furberg: Stallgänget på Tuva, osat 9 ja 10. Egmont 2010. (suom. Tuuvan talli)

Stallgänget på Tuva eli suomennoksissa Tuuvan talli on sarjakuva, jota on julkaistu Ruotsissa Min häst -lehdessä ja Suomessa sitä vastaavassa Hevoshullussa. Kaikki lehdissä julkaistut sarjakuvat on julkaistu myöhemmin myös kirjamuodossa.

Luin itse tällä kertaa kaksi viimeistä kirjaa eli sarjan loppuosan. Yhdeksännessä osassa on sarjakuvia vuosilta 2005-2006 ja kymmenennessä 2006-2008. Sarjakuvissa seurataan tallin arkielämää: normaalia ratsastusta, hevosten sairastelua ja varsomista, uuden hevosen etsintää.

En ole itse koskaan oikeasti ratsastanut, niin toisaalta tällainen hevosjuttujen lukeminen tuntuu hetkittäin vähän oudolta, mutta menee nämäkin viihteenä siinä missä muutkin aihepiirit. Lena Furbergin piirrostyyli on tosi kiva ja hän taitaakin olla yksi suosikki-sarjakuvapiirtäjistäni. Tuuvan tallia enemmän pidän kuitenkin myös Hevoshulluissa julkaistuista Pollesta ja Jojon jengistä, jotka on yhden sivun mittaisia ja yleensä myös hauskempia.

2 kommenttia:

  1. Ah, tästä nousee mieleen muistoja! Olin teininä kova heppaharrastaja ja luin ahkerasti Hevoshulluja ja muitakin heppalehtiä. Ja ne sarjakuvat olivat sitä parasta antia! Tykkäsin itsekin kovasti tuon Lena Furbergin tyylistä piirtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luin Hevoshullua vaan sarjakuvien takia, kun en kerta hevosia muuten harrastanut ollenkaan. :D

      Poista