keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kirja: Chimamanda Ngozi Adichie - Huominen on liian kaukana


Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana. Otava 2011.

Tästä kirjailijasta on puhuttu ja tykätty tosi paljon, niin pitihän mun nyt sitten edes tämän yhden kirjan verran kokeilla, kun olen afrikkalaista kirjallisuutta lukenut tosi vähän. Tähän on koottu novelleja, joissa pääosassa on erilaisia afrikkalaisia ihmisiä. Osa tapahtuu Afrikassa ja osa Yhdysvalloissa.

Olen kiinnostunut erilaisista kulttuureista ja viime aikoina myös Afrikka on alkanut kiinnostaa entistä enemmän. Sikäläistä kirjallisuutta en tunne käytännössä ollenkaan ja kulttuuriakin huonosti, niin sikäli kirja oli tajuntaa laajentava. Osa teksteistä oli kiinnostavampia kuin toiset ja meinasin jättää tämän aika monta kertaa kesken. Osittain siihen vaikutti ehkä se, että kirja on tyyliltään niin erilainen kuin normaalisti lukemani kirjat. En siis yleensä välitä tällaisista kirjoista, jossa kaikilla menee huonosti koko ajan....

Olen kuitenkin tyytyväinen, että jaksoin lukea kirjan loppuun asti, kun afrikkalaista kirjallisuutta ei edes ole liian kanssa saatavilla suomeksi. Niihin kahteen muuhun romaaniin en taida ainakaan tällä erää tarttua.

Lukuhaasteet:
Novellihaaste (ulkomainen novellikokoelma)
Totally British - Commonwealth

Tai hei, olisko jollain suositella mulle jotain muuta afrikkalaista kirjallisuutta, mielellään jotain vähän kevyempää?

2 kommenttia:

  1. Ama Ata Aidoon Muutoksia - eräs rakkaustarina on hyvä, mukavalukuinen eikä aiheeltaankaan kovin raskas. Kirjailija on ghanalainen ja romaani myös tapahtuu Ghanassa.

    VastaaPoista