maanantai 26. marraskuuta 2012

Kirja: Roald Dahl - Riimihärkää muusilla


Roald Dahl: Riimihärkää muusilla. Art House 2001.

Riimihärkää muusilla on Roald Dahlin kirjoittama runokirja. Tämä näkyy olevan monissa kirjastoissa luokiteltu nuortenosastolle eikä välttämättä olekaan kauhean hyvä valinta kaikkein pienimmille Dahlin lukijoille.

Runot perustuvat lähinnä erilaisiin riimeihin ja sanaleikkeihin. Useat niistä ovat vanhojen satujen uusia versioita, esimerkiksi Aladdin ja Hannu ja Kerttu oli mukana. Suomentajalla tässä on varmasti riittänyt töitä ja vaikkei lopputulos olekaan huono, niin alkuperäinen on silti varmasti parempi.

Tämän kirjan kanssa oli vähän sama juttu kuin viimeksi Dahlin kirjoista lukemani Ison Kiltin Jätin kanssa: kirja oli hyvä välipalalukemisena, muttei kuitenkaan parasta Dahlia. Aikaisemmin olen pitänyt eniten Matilda - ja Kuka pelkää noitia -kirjoista, mutta viimeisistä lukukerroista on sen verran aikaa, etten ole enää ihan yhtä varma niiden hyvyydestä.

Lukuhaasteet:
Totally British - British Poetry
Ikkunat auki Eurooppaan - Iso-Britannia

2 kommenttia:

 1. Runojen kääntäminen on aina proosaa vaikeampaa, enkä minäkään täysin lämmennyt tälle kokoelmalle. Pidin enemmän Dahlin toisesta runokokoelmasta Tautisia tarinoita.

  Matilda ja Kuka pelkää noitia ovat minunkin suosikkini. Olen lukenut molemmat myös aikuisiällä, joten uskallan luottavaisesti sanoa, että ne todellakin ovat hyviä. :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toi toinen kirja lukematta . täytyykin testata sitä, jos se kerran on parempi.

   Poista