torstai 8. joulukuuta 2011

Kirja+elokuva: Laura, ystäväni / Laura

Kirja: Tuija Lehtinen: Laura, ystäväni (Otava 2002)
Elokuva: Laura (telkkarisarja, 2002)

Mä en tykkää siitä Tuija Lehtisen vanhemmasta tuotannosta ollenkaan. Tää Laura-sarja oli aikoinaan eka joka kolahti. Siinä seurataan Laura-nimisen tytön normaalia elämää yläasteen alusta lukion loppuun asti. Lukemani kirja on sarjan neljäs osa. Tällainen ihan normaali arkirealismi on mun makuun.

Telkkarisarja lähtee periaatteessa liikkeelle yläasteelle menosta niin kuin kirjasarjakin, mutta silti sen juoni on sovellettu käytännössä kahdesta myöhemmästä kirjasta. Juoneen on tehty myös vähän muita muutoksia (esim. henkilöiden suhteen), mutta silti on onnistuttu tavoittamaan se sama maailma ja fiilis kuin mitä kirjoissa on. Tykkään siis molemmista, kun ne on juuri sen verran eri asia, etten vertaile niitä toisiinsa. Eikä kirjat ole mun ykkössuosikkeja, niin en suhtaudu niihin niin tunteellisesti....

Mut se siinä telkkarisarjassa tökki, kun kirjat sijoittuu jonnekin pikkukaupunkiin tonne maakuntien puolelle, niin tämä ei. Ihan sujuvasti ne käy jossai Itiksessä ja hengailemassa siellä Heurekan jokivarressa (asuinlähiökin näytti epäilyttävästi vantaalaiselta).

TV-sarjan artikkeli wikipediassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti