sunnuntai 14. elokuuta 2011

Sarjakuva: Minna & miehet

Mulla on vaihteeksi vähän ylituotantoa kaikista kirja- yms. arvioinneista, enää pitäis vaan jaksaa siirrellä niitä tikulta tänne blogiin tai jonnekin muualle nettiin....

Jyrki Nissinen, Reijo Kärkkäinen, Jyrki Nissinen, Jope Pitkänen, Petteri Tikkanen: Minna & miehet - Minna Canthia sarjakuvina. Asema 2010.

Minna & miehet on kokoelma, joka sisältää sarjakuvia kuudelta eri tekijältä. Niistä neljä pohjautuu Minna Canthin novelleihin. Sarjakuvat ovat mustavalkoisia ja kaikki ovat tietenkin piirrostyyliltään erilaisia. Tarinoita ei nyt ainakaan hauskoiksi voi sanoa, mutta sehän nyt ei kuulu alkuperäiseen Canthin tyyliin. Surullisuus ei kuitenkaan tarkoita samaa huonous. Osa tarinoista oli parempia ja osa huonompia, mutta kokonaisuus oli hyvä.

Pidän itse erilaisten sarjakuvakokoelmien lukemisesta. Kokoelmissa on mukana erilaisia tarinoita ja vaihtelevaa piirrosjälkeä, niin ei pääse kyllästymään. Samalla pääsee paremmin tutustumaan eri tekijöiden tarinoihin. Ilmeisesti tässä tapauksessa oli oleellista, että kaikki tekijät olivat miehiä. En kuitenkaan ole ihan varma, että onko sukupuolella väliä tai olisiko tarinoista tullut erilaisia naisten tekeminä. Vastaavia kokoelmia olisi kuitenkin kiva lukea lisää, vaikka siinä onkin oma riskinsä laadun suhteen, kun kaunokirjallisuutta muutetaan sarjakuvamuotoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti