torstai 18. elokuuta 2011

2x lasten tietokirja

(Sori, tää tulee nyt kuvattomana, kun Googlen kuvahaku ei ollut ystävällinen vaihteeksi....)

Matti A. Pitkänen ja Reijo Härkönen: Kiinan lapset. Otava 1988.

Valokuvaaja Matti A. Pitkänen on ollut mukana tekemässä useita eri kuvakirjoja lapsille. Eri kulttuureista kertovan sarjan neljännessä osassa tutustutaan Kiinaan. Reijo Härkösen tekemä teksti kertoo kiinalaisista ihmisistä sekä maan kulttuurista ja tavoista. Kirjan parasta antia ovat kuitenkin juuri ne kuvat: niitä on paljon ja ne ovat laadukkaita.

Sami Malila, Tove Jansson: Muumipeikon luontoretki. WSOY 2000.

Muumipeikon luontoretki on opas retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Kirjaan on koottu yleisiä ohjeita retkeilyyn ja leirin perustamiseen liittyen sekä tietoa luonnon asukkaista ja ilmiöistä. Lisäksi mukana on erilaisia leikkejä, joihin ei tarvita mitään välineitä ja lopussa vielä ruokaohjeita eväiden tekoon. Kirjassa on käytetty kuvituksena kuvia Tove Janssonin alkuperäisistä muumikirjoista ja sitaatteja samoista kirjoista.

Kirja on todella informatiivinen tietopaketti, joka sopii hyvin eri-ikäisille ihmisille. Aikuinenkin saa kirjasta paljon irti. Se ei kuitenkaan sovellu ensimmäiseksi luonto-oppaaksi lapsille, koska tekstiä on turhan paljon pienemmille lapsille eikä varsinaisessa luonto-osiossa ole kunnollisia kuvia. Suosittelen kirjaa yhdessä retkeileville perheille. Retken ei tarvitse edes olla mikään Lapin tunturivaellus, vaan kirjasta on iloa myös omaa lähiympäristöä tutkiville. Sitä voi selailla myös kotona sadepäivinä vaikkei mitään retkeä olisikaan suunnitteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti