sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Vähälevikkiset kirjat - täällä myös

Salla listasi alkukuusta blogissaan julkaisemiaan arvioita vähälevikkisistä kirjoista ja sen jälkeen myös jotkut muut tekivät vastaavan listan. Nyt myös minä. Sen "vähälevikkisyyden" määrittely on suhteellista: siihen voi sisällyttää pienempien kustantamojen julkaisuja, mutta myös vanhempia kirjoja tai muita sellaisia, jotka eivät ole saaneet näkyvyyttä joko blogeissa tai muualla.

Pidin itse helmikuussa pienkustantamoviikon blogissa ja sen koosteen voi klikata auki linkistä, niin en listaa niitä samoja kirjoja enää uudestaan tähän. Muita tavalla tai toisella vähälevikkisiä kirjoja, joista olen blogiini kirjoittanut, ovat esimerkiksi nämä:

1. Teija Niemi: Onni Afrikassa (julkaisija Pieni karhu)

2. Alan Snow: Varokaa juustokiltaa! (fantasiakirja, joka ei ainakaan Suomessa ole ollut mikään kovin bestseller, kun jatko-osat on jätetty suomentamatta)

3. Terttu Autere: Sininen hatturasia (keski-iso julkaisija eli Karisto, muttei kauhean tunnettu kirjailija)

4. Debbie Macomber: Tien päällä (Harlequin-kirja, niitä ei blogeissa oikeastaan näe)

5. Uolevi Nojonen: Tinatähti ja Anselmin aarre (Nuorten toivekirjaston kirja - sarja on melko unohdettu nykyään ja suurin osa sen kirjoista vielä unohdetumpia)

Aika moni arvioimistani lastenkirjoista olisi voinut sopia tähän listaan. Lastenkirjoja arvioidaan tai esitellään todella vähän yhtään missään ja sitten yleensä keskitytään niihin samoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti