tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kirja: Linnunpaino


Saara Henriksson: Linnunpaino. Into 2012.

Linnunpaino on Saara Henrikssonin toinen romaani. Päähenkilönä on balettitanssija Lilja, jonka tanssiryhmä harjoittelee Ritari Siniparta -esitystä. Sairaslomallaan hän tutustuu linnuista kiinnostuneeseen Tommiin. Tanssiryhmässä ei etene Liljan toivomalla tavalla eikä kyllä Tomminkaan kanssa.

Kirja on eräänlainen rakkaustarina, muttei viihdekirjamaisella tavalla. Ihmissuhteilun lisäksi toisena teemana oli tanssi ja itseäni se kiinnosti tällä kertaa enemmän. Baletti on sellainen laji, jota olen aina halunnut päästä itse harrastamaan. Siksi tämä oli mielenkiintoista luettavaa ja toimi realistisena kurkistuksena tanssijan arkeen.

Tuntuu, että romaanin kielessä oli jotakin, mitä täytyy kehua, vaikken osaakaan määritellä, että mistä siinä pidin. Ainoa ärsytyksen aihe oli, että suurimman osan ajasta mutta-sanan edestä näytti puuttuvan pilkku ja sisäinen pilkunviilaajani hermostui siitä.

Teemallisesti ja tyylillisesti Linnunpaino poikkeaa jonkin verran Henrikssonin edellisestä, Moby Dollista, mutta harva taitaa kirjoittaa aina samalla tavalla. Moby Dollista pidin enemmän kuin tästä, vaikkei tämäkään huono kirja ollut. Tällä perusteella jatkossa tulevat kirjat pääsevät luettavaksi aika varmasti.

Kirja on saatu arvostelukappaleena Innon blogitapaamisesta.

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin tässä kirjassa siitä että sen kautta pääsi kurkistamaan tanssin maailmaan. Pitääpä lukea myös Moby Doll jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moby Doll oli tosiaan mun mielestä tätä parempi, mutten ole ihan varma, että kummasta sinä pitäisit enemmän.

      Poista