lauantai 18. toukokuuta 2013

Kirja: Sininen hatturasia


Terttu Autere: Sininen hatturasia. Karisto 2012.

Sininen hatturasia on historiallinen romaani, joka sijoittuu ajallisesti jonnekin 1920-luvun tienoille. Päähenkilöinä on lehtori Martiskainen perheineen ja muita samassa pikkukaupungissa asuvia perheitä. Muistojen ja takaumien avulla kerrotaan aikaisemmin tapahtuneita asioita ja käsitellään niitä. Mitään jatkuvajuonista yhtenäistä tarinaa tässä ei siis ollut.

Kirja on ilmeisesti jatkoa jollekin Terttu Autereen aikaisemmista romaaneista. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen, jonka itse luin (kuuntelin). Kirja oli luonteeltaan enemmänkin suhteellisen kevyt ja viihteellinen kuin vakavahenkisen historiallinen. Äänikirjassa oli vähän hankala pysyä perässä, että mikä tapahtuu kirjan nykyajassa ja mitkä mihinkin aikaan menneisyydessä. Joku enempi samassa ajassa pysyvä tarina olisi siis voinut olla parempi juttu - tai riippuu vähän, että onko erottelu paperikirjassa jotenkin selkeämpi. Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin hyvä kirja, vaikken ehkä ollutkaan ihan sen kohderyhmää. Eniten suosittelisin tätä vanhemmille naisihmisille.

Kirjailija itse on lukenut tekstin äänikirjaksi. Ainakin Ruotsissa "författaruppläsning" tuntuu olevan paljon yleisempää kuin täällä ja omalla tavallaan se voisikin olla hauskempaa kuunnella kirjailijoita lukijoina useammin.

Lukuhaasteet:
Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti