lauantai 4. toukokuuta 2013

Elokuva: Harry Potter ja Feeniksin kilta


Harry Potter ja Feeniksin kilta
(Harry Potter and the Order of Phoenix)
Valmistumisvuosi: 2007
Tyylilaji: fantasia
Käsikirjoitus: Michael Goldenberg (J. K. Rowlingin alkuperäisteos)
Ohjaus: David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Tämä on viides Harry Potter -filmatisointi. Neljä ensimmäistä kävin aikoinaan katsomassa elokuvateatterissa ja sitten lopetin, kun ne olivat mielestäni selvästi huonompia kuin kirjat ja alkoivat käydä hermoilleni liian jänniksi. Jokin aika sitten uskalsin lainata tämän kirjastosta ja päätin antaa uuden mahdollisuuden. (Aikaisemmalla yrityksellä kestin tätä elokuvaa viisi minuuttia, nyt pääsin loppuun asti ilman ongelmia.)

Velhomaailmassa pimeyden lordi on palannut, mutta taikaministeriö ja siten myös osa velhoista ei usko sitä. Osa taas uskoo Harryn puheisiin kohtaamisesta Voldemortin kanssa. Tämän osan juoni perustuu tähän vastakkainasetteluun. Hyvän ja pahan taistelu on eri tavalla keskeisessä roolissa kuin muissa osissa.

Siitä on pari vuotta, kun luin kirjan viimeksi enkä lukenut sitä nyt uudestaan tällä kertaa. En siis muista yksityiskohtia kunnolla ja en siksi pysty samalla vertailemaan virheitä. Tässä on vedetty kuitenkin mutkia suoraksi aika paljon ja painotettu loppua. Kirja on sarjan pisimpiä ja elokuvan pituus ei taida olla samassa suhteessa jos vertaa muihin sarjan kirjoihin ja elokuviin.

Nyt muutaman vuoden Potter-elokuvatauon jälkeen tämä ei kuitenkaan tuntunut niin pahalta ja tätä voi sanoa jopa ihan siedettäväksi Potter-filmatisoinniksi. Eniten tässä ärsytti ehkä se, että professori Pimento on laitettu hassuksi pinkkiin pukeutuvaksi tädiksi, joka ei vastannut omaa aikaisempaa mielikuvaani.

Otan tämän omana bonussuorituksenani Totally British -haasteeseen, jota varten päätin katsoa kolme brittiläistä elokuvaa. Vaikka tämä onkin Warner Bros.in omistuksessa, kaikki elokuvat on silti tehty kokonaan brittituotantona, kuten Rowling aikoinaan vaati.

2 kommenttia:

  1. Kirjana tämä oli sarjan rasittavammasta päästä mutta elokuvana tämä oli minusta sarjan kärkipäätä, koska veti suoraksi jotain niitä juonikuvioita ja koska minusta Pimento oli leffassa herkullinen roolisuoritus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tästä niin paljoa kirjana välitä, elokuvista pitäisi nähdä loputkin ennen lopullista vertailua.

      Poista