perjantai 10. elokuuta 2012

Kirja-arvio: Melissa Hill - Kirjeitä San Franciscosta


Melissa Hill: Kirjeitä San Franciscosta. Tammi 2012.

Irlantilainen Leonie muuttaa Irlannista San Franciscoon Amerikkaan ottaakseen etäisyyttä vanhaan elämäänsä. Hän löytää asuntonsa kaapista kirjeitä, jotka kuuluvat aikaisemmalle asukkaalle. Luettuaan osan niistä Leonie haluaa saada selville kirjeen saajan ja lähettäjän tarinan ja että missä he ovat nyt. Hän alkaa selvittää asiaa samassa talossa asuvan Alexin kanssa. Kummankaan omat miessuhteet eivät myöskään ole ihan kunnossa ja niitä selvitellään samalla kirjan aikana.

Kirja oli kyllä aika hyvä: kaipasin kevyehköä viihdettä ja sain juuri sitä mitä halusinkin. Juoni ei ollut ennalta-arvattava ja tarina piti otteessaan riittävän hyvin. Kirjeiden tarina toi mukaan hyvän lisän, tällaiset pienet arkiset mysteerit on aika kiinnostavia. Se oli myös hyvä, ettei kirja ollut surkeuden pohjamudissa tapahtuvaa epäonnistuneiden ihmissuhteiden vatvomista eikä toisaalta myöskään villiä sinkkuelämää.

Sain kirjan muistaakseni jostakin kirjaston kierrätyskärrystä ja se on lojunut hetkisen omassa lukupinossani. Nyt yritän saada pinoa pienemmäksi ja päästä samalla eroon kirjoista, joille riittää se kertalukeminen. Vaikka pidin tästä, niin luulen, ettei tätä tulisi välttämättä luettua ihan heti uudestaan, joten se saa jatkaa matkaansa tavalla tai toisella.

Melissa Hillin nimi pitää kyllä muistaa jatkossa. Olen etsiskellyt sopivaa ulkomaista viihdettä, joka olisi kevyttä, muttei kuitenkaan mitään ihan täysin aivotonta hömppää. Jos muut kirjailijan teokset ovat samaa laatua kuin tämä juuri lukemani, niin siinä olisi sitten kirjoja sitä tarvetta täyttämään.

Lukuhaasteet:
Ikkunat auki Eurooppaan - Irlanti

2 kommenttia:

  1. Mä aloitin joskus tätä, mutten päässyt edes puoliväliin, kun jätin kesken. En enää edes muista mikä siinä tökki, mutta voisinpa joskus aloittaa tämän uudestaan. Hillin kirjasta Älä unta näe! sen sijaan pidin ja suosittelen sullekin.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehkä kokeilla uudestaan? Kiitos vinkistä, testaan tuota toista sitten jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista