tiistai 14. elokuuta 2012

Katsaus Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistoon

Sain kutsun Helsingin kaupunginteatterin syyskauden avajaisiin ja tilaisuus oli eilen. Siellä esiteltiin syksyn ensi-illat: mukana oli ohjaajia ja muita tekijöitä kertomassa produktioista ja osasta nähtiin myös pätkiä.

Muutama näytelmistä olisi sellaisia, joita voisin itse harkita meneväni katsomaan:
* Viulunsoittaja katolla
* Ollako vai ei (kertoo puolalaisesta teatteriseurueesta 1930-luvun lopulla)
* Den förälskade terapeuten (Claes Anderssonin käsikirjoitus)

Näiden lisäksi on ohjelmistoon tulossa esim. Hamlet ja Armi Ratiasta kertova näytelmä, myös uusi musikaali ja komediaa on tiedossa.

Vanhoista ohjelmistossa jatkavista näytelmistä kiinnostaisi ainakin Kuninkaan puhe, joka on tunnettu myös elokuvana. Harmittaa, että se Katri Helena -musikaali loppui jo, kun sen olisin oikeasti voinut haluta nähdä (ei vaan ollut oikealle päivälle tarjolla lippuja).

Muidenkin teatterien ohjelmistoa olisi tarkoitus vilkuilla kunnolla, jos vaikka saisin mentyä katsomaan jotain. Viikonloppuna olin katsomassa Aleksanterin teatterissa Aladdinia ja siitä on tulossa oma arviointinsa. Kansallisteatterin Fedja-setään taas pitäisi varata ne liput.

8 kommenttia:

 1. Minäkin sain kutsun tuonne, mutta jäi sitten harmillisesti töiden takia väliin. No, ehkä ensi kerralla sitten on parempi onni ja onneksi vielä on mahdollisuus päästä Kaupunginteatterin yleisiin teosesittelyihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain onneksi lähdettyä ylityötuntien takia tuonne. (Siellä oli hyvää juustokakkua.) Johonkin teosesittelyyn menoa suunnittelin kanssa, mutta saa nyt nähdä.

   Poista
 2. Ai että, kuulostaa kivalta tilaisuudelta! Viulunsoittaja katolla voisi olla kiva..

  Minä menen katsomaan Aladdinia syyskuussa, odotan kiinnostuksella millainen se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli kyllä kiva päästä mukaan ja Viulunsoittaja kyllä erottui edukseen niistä muista pätkistä mitä siellä esitettiin tai esiteltiin. Mä yritän saada kirjoitettua Aladdin-arvion mahd. pian!

   Poista
 3. Ollako vai eikö olla on ainakin elokuvana erinomainen, siis jos puhutaan alkuperäisestä versiosta 1940-luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saiskohan sitä mistään katsottavaksi? Sen idea vaikutti sen verran hyvältä, että jos näytelmä jää väliin, niin sitten ainakin elokuva pitäisi päästä näkemään.

   Poista
  2. Se näkyy kuuluvan Helmetin valikoimiin, samoin kuin uudempikin filmatisointi 1980-luvulta. Mutta suosittelen kyllä ilman muuta tuota Ernest Lubitschin ohjausta vuodelta 1942, jossa on pääosissa Carole Lombard ja Jack Benny.

   Poista