torstai 13. tammikuuta 2011

Kirja-arviointi: Puutarhataiteen helmiä

Eeva Ruoff: Puutarhataiteen helmiä - Kuuluisia eurooppalaisia puutarhoja (Tammi 2005)

Lupasin kai joskus julkaista enemmän kirja-arviointeja ja sitä varten kävin hakemassa kirjastosta hyväksi havaitun teoksen Puutarhataiteen helmiä - Kuuluisia eurooppalaisia puutarhoja. Tutustuin tähän kirjaan aikoinaan koulun puutarhataiteen historian kurssin yhteydessä ja sen jälkeen se on ollut mulla pariin otteeseen lainassa selailtavana.

Kirjassa esitellään melkein 40 eurooppalaista vanhaa puutarhaa: Kew Gardens, Drottningholm, Tsarskoje Selo, Versailles jne. Kaikista puutarhoista on kirjassa esittelyt niiden historiasta ja lisäksi tietysti myös kuvia. Kuvat ovat kirjan parasta antia. Mutta toisaalta mä elättelen vielä toiveita, että jos saisin tällä kertaa luettua kaikki tekstitkin kokonaan läpi.... Nojatuolimatkailua varten kirja on hyvä, suosittelen tosiaan tutustumaan. Yhdessäkään esitellyistä paikoista en ole käynyt, mutta toivottavasti vielä joskus pääsen.

Samalta tekijältä on ilmestynyt myös kirja Vanhoja suomalaisia puutarhoja (Otava 2001), josta olen tekemässä jossain vaiheessa oman arvioinnin Kirjavinkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti