keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Elokuva: The Nanny DiariesThe Nanny Diaries
(The Nanny Diaries)
Valmistumisvuosi: 2007
Tyylilaji: Komedia
Ohjaus: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Pääosissa: Scarlett Johansson, Laura Linney, Chris Evans, Alicia Keys

Elokuva The Nanny Diaries perustuu samannimiseen kirjaan.

Annie on juuri valmistunut yliopistosta ja saa sattumalta paikan lastenhoitajana rikkaasta perheestä New Yorkissa. Äiti on edustusrouva, jolla ei ole koskaan aikaa pojalleen ja isä taas on bisnesmies, joka ei ole koskaan paikalla. Varsinkin perheen äiti kohtelee Annieta kuin roskaa. Grayer-poika sentään pitää hänestä tosissaan alkuhämmennyksen jälkeen, samoin kuin samassa talossa asuva nuori mies.

Elokuva antaa yhdenlaisen käsityksen lapsenvahdin työstä, mutta aivan erilaisen kuin vaikkapa Maija Poppasesta kertova elokuva antaa. Eipä se tosiaankaan mitään idyllistä puuhaa ole... Viihteenä Nanny Diaries on ihan kelvollinen elokuva, kunhan ei ala sen tarkemmin ajatella ja analysoida sen laatua tai realistisuutta. Vaikka elokuva oli siis kohtuullisen hyvä, niin tätä en kuitenkaan jaksaisi katsoa useampaa kertaa, kun parempiakin (romanttisia) komedioita on olemassa. Eniten tässä tökki se, kun pääosien ihmiset oli aina tavalla tai toisella niin ärsyttäviä tai tyhmiä.

Tästä on kyllä olemassa kirjakin, mutta sen lukemisesta on niin monta vuotta, etten muista siitä oikein mitään. Sellainen muistikuva on, että elokuva poikkesi siitä jotenkin (edellisellä katsomiskerralla lukemisesta oli vähemmän aikaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti