sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kirja: Reissukissa Katti Matikainen

Silja Sillanpää: Reissukissa Katti Matikainen. Otava 2003.

Mulla on ollut pienoisia ongelmia löytää lukuhaastetta varten kotimaisia lastenkirjoja, joiden kirjailijoilta en olisi ikinä lukenut yhtäkään kirjaa. Aika kauan piti kirjahyllyjä eri paikoissa tonkia, tämä löytyi pikkusiskon hyllystä.

Kirjan kirjoittaja Silja Sillanpää on esiintynyt televisiossa Pikku kakkosessa ja kirja on syntynyt sinne lähetettyjen lasten piirustusten perusteella. Mä en ole kyseistä ohjelmaa katsonut edes vahingossa varmaan kahteenkymmeneen vuoteen, niin ei ole ollut mitään hajua, että mitä siellä nykyään näytetään (tai no enhän mä sitä lapsenakaan kovin montaa kertaa katsonut).

Päähenkilönä on reissukissaksi ryhtyvä Katti Matikainen, joka lähtee kiertelemään eri paikoissa. Matkailu on teemana hyvin löyhästi, suurimman osan ajasta sen huomaa vain siitä, ettei kissa ainakaan kotonaan ole. Yksittäiset tekstit ovat aika lyhkäisiä eivätkä käytännössä jatkuvia, niin tätä olisi helppo lukea lapsille paloissa. Osassa teksteissä ollaan matkalla eksoottisissa paikoissa (avaruudessa asti jopa) ja välillä sitten ihan tavallisemmissa. Erilaisia ihmisiä ja eläimiä tulee tavattua useita, kotitonttuja ja muitakin taruolentoja vilahtaa myös mukana.

Tämä oli ihan hyvä luettava kirja sillä aikaa kun tietokone jumittaa ja siinä latautumista odotellessa pystyi lukemaan aina vähän eteenpäin. Jatko-osat tuskin lähtee luettavaksi ihan heti, vaikka kissoista pidänkin. Ainakin tällä kertaa kokonaisuus oli aika epätasainen eikä sen takia enempi houkuttele. Timo Kästämän kuvituksesta tykkäsin, kun se tuo mieleen omalla ala-asteellani käytetyn aapisen, joka oli tosi hyvä.

Lukuhaasteet:
Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti