lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kirja + elokuva: Paholainen pukeutuu Pradaan


Kirja: Lauren Weisberger: Paholainen pukeutuu Pradaan (Nemo 2005)
Elokuva: Paholainen pukeutuu Pradaan (2006)


Yliopistosta juuri valmistunut Andrea haluaa toimittajaksi. Hän päätyy muotilehti Runwayn päätoimittaja Miranda Priestleyn henkilökohtaiseksi assistentiksi, vaikkei ole kiinnostunut alasta ollenkaan. Pomo on ihan hirveä, käskyttää vaativana ja teettää pitkää päivää. Elokuvassa Miranda tosin tuntui vähemmän hirveältä kuin kirjassa, mutta toinen assistentti Emily taas tuntui olevan siinä sitten vastaavasti kamalampi.

Kirjasta ja elokuvasta saa erilaisen vaikutelman. Osittain se johtuu siitä, että kirjasta on muutettu joitakin kohtia, jotka sitten vaikuttavat juonen kulkuun. Lisäksi kirja tuntui keskittyvän enemmän siihen kamalassa työpaikassa olemiseen ja unelmatyöhön haluamiseen.

Jos näistä pitäisi valita vain jompikumpi, niin en sanoisi kirjaa ainakaan selvästi paremmaksi kuin elokuvaa. Tässä oli onnistuttu saamaan hyvästä kirjasta hyvä elokuva. Viihteenä molemmat oli hyviä ja voi valita kumman vaan riippuen kumpi formaatti sattuu sillä hetkellä huvittamaan enempi.

2 kommenttia:

 1. Muistan nähneeni ja lukeneeni molemmat. Enkä nyt kyllä enää muista varmasti, että kumpi musta oli parempi, mutta uskaltaisin kallistua tuon elokuvan puoleen ;) Ts. muistelen, että se oli parempi.

  Joissain kirjoissa/leffoissa on tosiaan niin paljon muutoksia, muistan Slummine miljonäärin, joka on aivan erilainen leffana kuin kirjana, ja siinä kyllä leffa voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten kiirjat tuntuu voittavan, mutta tässä se ero ei tosiaan ollutkaan enää niin selvä. Slummien miljonääri mulla onkin vielä näkemättä.

   Poista