keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kirja: Muumipeikon talo


Riina ja Sami Kaarla: Täältä tulee pikku Myy - Muumipeikon talo. Tammi 2013.

Tove Jansson ei ehtinyt tehdä montaa muumiaiheista kuvakirjaa. Muilta tekijöiltä niitä on ilmestynyt sitten senkin edestä ja osa on pohjautunut siihen japanilaiseen animaatioon. Suomessa uusimpien muumitekijöiden joukossa ovat Riina ja Sami Kaarla, jotka ovat tehneet pienille lapsille suunnattuja kuvakirjoja. Niistä osa on sellaisia kurkistusluukku-kirjoja.

Tässä esittelemässäni osassa pikku Myy riehuu muumitalossa ja Muumipeikko hermostuu siihen. Hän päättää rakentaa oman talon ja saa apua Niiskuneidiltä siihen. Tämä perustuu Tove Janssonin sarjakuvatarinaan, joka on viimeisimmäksi julkaistu kokoelmateosten toisessa osassa. Mutta koska kirja on suunnattu nuoremmille lukijoille, niin sarjakuvaa on yksinkertaistettu aika paljon.

Vertailin joskus eri muumikirjojen kuvitustyyliä. Kaarlojen kirjat ovat tyyliltään ja hengeltään lähellä Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiä? -kirjaa ja mukana on riittävästi värejä. Monet uudehkot muumikirjat ovat sellaista muumilehden tyyliä, joka on nykyaikaisempaa tai animaatiohenkisempää eikä tavoita sitä alkuperäistä henkeä kunnolla.

Lukuhaasteet:
Kiinteistöhaaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti