lauantai 30. heinäkuuta 2011

Hautausmaa-fiilistelyä

Kirjainten virrassa -Hanna teki hautausmaa-aiheisen postauksen omaan blogiinsa vähän aikaa sitten. Ihan yhtä hyviä kuvia ei nyt ole itselläni tarjolla, mutta päätin kumminkin postata samasta aiheesta.


Kirkkoja ja hautausmaita on tullut Pohjoismaissa nähtyä aika paljon erilaisia. Kirkkoarkkitehtuuri on yksi suosikkilajeistani riippumatta rakennusajankohdasta. Lisäksi hautakivet sinänsä ovat kiinnostavia ja niihin liittyvät henkilöt.

Olin myös yhden kesän hautausmaalla töissä koulun harjoittelun takia. Itse työtä ei ole ikävä, mutta ympäristönä paikka oli tosi kiva. Kyseessä oli siis Espoon tuomiokirkko, josta postauksen kuvatkin on otettu. Hautausmaista se on siis edelleen itselleni läheisin, kirkoista hienoin on ehkä Trondheimin tuomiokirkko Norjassa (sori, ei ole omia kuvia digimuodossa).Marja Pehkonen: Hauraita muistoja Helsingin hautausmailta (Helsingin kaupunginmuseo 2008).
Löysin sattumalta kirjastosta kirjan, joka esittelee Helsingin hautausmaita. Mukana on eri uskontokuntien omia ja olemassaolevien lisäksi myös jo kokonaan kadonneita hautausmaita. Kirjassa on yleisesittelyjä paikoista, kuvia hautakivistä ja tietoja erilaisista kiinnostavista henkilöistä, jotka on haudattu Helsinkiin. Kirja on tosi mielenkiintoinen ja sisältää paljon asiaa. Tässä riittää selailtavaa ja luettavaa pitkäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava kirja, siitä varmasti löytyisi enemmän tietoa myös kirjailjahaudoista.

    VastaaPoista
  2. Joo, oli siinä muistaakseni jonkun verran tietoa myös kirjailijoista, muttei kuitenkaan niin paljoa kuin olisin halunnut.

    VastaaPoista