perjantai 1. heinäkuuta 2011

Elokuva-arvio: Tahdon naimisiin

Tahdon naimisiin (Muriel's Wedding)
Valmistumisvuosi: 1994
Pääosissa: Toni Collette, Bill Hunter, Rachel Griffiths
Tyylilaji: Komedia

Vaihteeksi saatte elokuva-arvion, kun kerrankin katsoin jotain muuta kuin Paavo Pesusientä. Ja kun kerran sairaslomailen töistä, onpahan aikaa myös kirjoittaa blogiin, vaikka aivokoppa ei ihan pelitä normaalisti. (ei, inspiraatio ei ole vielä palaillut ihan entiselleen)

Tahdon naimisiin on luokiteltu romanttiseksi komediaksi, mutta en mä tätä komediaksi itse laskisi, vaan jonkunlaiseksi viihde-elokuvaksi. Pikkukaupungissa asuvalla epäsuositulla Murielilla on tavoite: hänen täytyy päästä naimisiin. Siten hän osoittaisi "kavereilleen" ja perheelleen olevansa muuta kuin hyödytön ja mitätön ihminen. Suuremmasta kaupungista ei sitä onnea löydy paljoakaan helpommin.

Meinasin ensin määritellä leffan luonteeltaan kevyeksi, mutta sitä se ei oikeasti ole, vaikka näennäisesti siltä vaikuttaakin. Katsomiskokemuksena tämä oli ok-tasoa: ei parasta mitä olen nähnyt (edes tämän tyylilajin sisällä), mutta aivot narikkaan -leffana riittävän hyvä. En silti ihan täysin ymmärrä, millä perusteella tätä sanotaan yhdeksi kaikkien aikojen rakastetuimmaksi.

Elokuvassa soi ABBAn musiikkia, mutta ei niin paljoa kuin olisin halunnut. Mamma Miassa oli enemmän ja riittävämmin. Ei tätä kannattaisi näillä määrillä mainostaa ABBA-elokuvaksi.... Mulla on hämärä muistikuva, että tästä olis joku teatterimusikaalikin olemassa, mutta googletuksen perusteella ei tullut asiaan selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti