perjantai 30. heinäkuuta 2010

Italialainen musiikki?

Olen tässä muutaman kuukauden seuraillut muutamasta eri blogista Dolce far nienten organisoiman Italiasera-kirjoitussarjan tekstejä, jotka liittyvät nimensä mukaisesti Italiaan. En osaa italian kieltä, en ole maassa ikinä käynyt enkä ole ihan lähiaikoina menossakaan. Mutta eri kulttuureihin tutustuminen kiinnostaa silti.

Kaikista jo menneistä italiasera-aiheista mä en aio kirjoittaa. Ainakin "in italiano" jää tekemättä, koska mä en tosiaan kieltä osaa. Tähän musiikki-aiheeseen tartuin ensimmäiseksi, koska mä oletan blogin lukijoiden olevan kiinnostuneita kulttuurista laajemmalla skaalalla ja musiikkia en ole täällä vielä ehtinyt käsitellä. Mä muuten en oikeastaan tunne italialaista musiikkiakaan. Heti tulee mieleen vaan nämä: Laura Pausini, Pavarotti, Eros Ramazotti ja Il Divo. Yksikään niistä ei ole sitä tyyliä mitä mä yleensä kuuntelen.

Vedän tämän nyt vähän siitä mistä aita on matalin: linkittämällä youtubeen yhteen hyvään italialaiseen biisiin. Kyseessä on Domenico Modugnon esittämä Nel blu dipinto di blu (Volare), joka oli Italian euroviisuedustuskappale vuonna 1958.PS. Vitsit kun mulla on ihan oikeasti enempi inspiraatiota tämän blogin kanssa eikä sen toisen, joten se saattaa jämähtää pidemmälle tauolle joksikin aikaa. Tekis mieli postailla tänne tosi usein, mutta en mä halua, että mun valmiit aiheet loppuu kesken ja että lukijat tottuu jokapäiväiseen rytmiin, kun mä en tiedä kuinka kauan mä pysytyisin pitämään sen kovemman tahdin.

2 kommenttia:

  1. tosi ihquu hei! saisko täält frendei!!1
    http://www.interpals.net/ihanhupsu

    VastaaPoista
  2. No eix oo tosi ihquu!11 (mun eka anonyymi, jee :D ) Kiitti linkkivinkistä, kyseistä sivua en ollutkaan aikaisemmin huomannut. :)

    VastaaPoista