tiistai 19. helmikuuta 2013

Arenan aarteet -musikaalikonsertti

Kuva © Mirka Kleemola / Jani Forsberg / Imagenary Oy

Sain Helsingin kaupunginteatterilta kutsun tulla katsomaan Arenan aarteet -musikaalikonserttia.

Esiintyjinä ovat Kaupunginteatterin näytttelijät Vuokko Hovatta, Sanna Majuri, Pertti Koivula, Tuukka Leppänen, Emilia Nyman, Raili Raitala, Antti Timonen, Sara Welling, Mikko Vihma ja Marika Westerling. En ollut tajunnut etukäteen, että esiintyjät ja ilmeisesti myös esitetyt kappaleet poikkeavat jonkin verran toisistaan eri iltoina. Olin odottanut pääseväni kuulemaan Vuokko Hovattaa, mutta totta kai olin sitten onnistunut valitsemaan väärän päivän ja jouduin siis pettymään niiltä osin.

Ohjelmistossa oli kappaleita eri musikaaleista, joista melkein kaikkia on esitetty Kaupunginteatterissa vuosien varrella. Mä en ollut tainnut nähdä niistä yhtäkään lavalla, mutta se ei haitannut, koska tällä kertaa musiikki oli pääosassa ja riitti yksinäänkin viemään mukanaan. Pidin näkemästäni ja kuulemastani. Kappalevalinnat olivat pääosin hyviä, laulajat ja muusikot osasivat asiansa. Valaistus oli tunnelmallinen ja kaunis. Miksaukset olivat kohdillaan ja äänet kuuluivat hyvin - tämä ei tosiaankaan ole aina itsestään selvää, vaikka ammattimaisista musiikki- tai teatteriesityksistä olisikin kyse. (Seuralainen tosin olisi halunnut, että kitarat olisivat kuuluneet paremmin.)

Omat suosikkini konsertista olivat Emilia Nymanin esittämä Maija Poppasen Melkein täydellinen ja Raili Raitalan molemmat kappaleet (ei tullut käsiohjelma mukaan, niin en voi tarkistaa nimiä - sori). Nyt harmittaa, etten tullut koskaan menneeksi katsomaan Maija Poppasta silloin kun se ohjelmistossa oli. Konsertin perusteella olin toisaalta sitten tyytyväinen, etten mennyt katsomaan Katri Helenaa vuosi sitten: nyt kuultiin Syysunelma ja kaikki muutkin kappaleet oli ilmeisesti sovitettu oudoiksi, joten olisin varmaan menettänyt hermoni lopullisesti kappaleiden pilaamisesta.

Sara Wellingin näin viimeksi syksyllä teatterin syyskauden avajaisissa ja nyt hän lauloi saman kappaleen Kapteeninkadun tyttö -musikaalista kuin siellä. Tässä puolessa vuodessa oli kyllä tapahtunut edistystä tosi paljon ja esitys sujui paaaljon paremmin.

Konsertista on kirjoitettu myös seuraavissa blogeissa: Being Alive - rakkaudesta musikaaliin, Kujerruksia ja Use Your Illusion and Enter My Dream.

Tämä on sitten ohjelmistossa vain maaliskuun puoliväliin asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti