maanantai 7. tammikuuta 2013

Herman Lindqvist: Ludvig XIV Solkungen


Herman Lindqvist: Ludvig XIV Solkungen. Bonnier 2011. (suom. Aurinkokuningas Ludvig XIV)

Herman Lindqvist on ruotsalainen historioitsija, joka on kirjoittanut useamman kirjan verran elämänkertoja. Ne liittyvät pääasiassa kuninkaallisiin tai muihin hallitsijoihin ja ovat tyyliltään aika populaareja.

Kuuntelin äänikirjana Ranskan aurinkokuningas Ludvig XIV:sta kertovan kirjan. Se kertoo samalla sekä kuninkaan elämästä että muutoin 1600-luvun hovielämästä. Koska kirja on ruotsalaista tekoa, niin asioita on linkitetty myös Ruotsiin, vaikka tosin kuninkaallisilla oli muutenkin pienet piirit siihen aikaan.

Olen aikaisemmin kuunnellut kolme Lindqvistin Ruotsin hoviin liittyvää kirjaa ja tämä oli jostain syystä niitä hivenen kiinnostavampi, vaikkei Ranska olekaan maana ollut mielestäni koskaan yhtä kiinnostava. Tai jos se on vaan sitten sitä, että tunnen Ranskan historiaa huonommin? Ennakkoon en tuntenut aikaa ja henkilöitä oikeastaan ollenkaan, koulussa käsitellyt asiat olivat jo aika hyvin unohtuneet. Opin tästä kuitenkin tosi paljon ranskalaisesta hovielämästä ja tuon ajan yhteiskunnasta.

Mulla on vielä kaksi Lindqvistin Ranska-aiheista kirjaa odottamassa kuuntelua ja ne on toivottavasti myös yhtä hyviä ja informatiivisia.

Lukuhaasteet:
Books on France
Kansankynttiläin kokoontumisajot

Translations:
* På svenska. Jag lyssnade boken Ludvig XIV solkungen av Herman Lindqvist. Jag har tidigare lyssnat tre av hans böcker som handlade svenskt hov. Den här var mer intressant - kanske därför att jag vet inte så mycket om Frankrike än om Sverige. Jag lärde mig massorna av nya saker om boken.
* In English for Books on France challenge: This is a Swedish audiobook about French king Ludvig XIV and I think there's not a translation of this book in English or French. I don't know much about older French history. That's why I learned from book many new things about old French society and royal life.

4 kommenttia:

 1. Lindqvistilta olen lukenut History of Sweden -tiiliskiven joka oli tiivistelmä isommasta ruotsinkielisesta sarjasta, kiinnostava ja populaari läpikäynti Ruotsin historiasta.
  Asiat ovat toki osittain tuttuja koulun historiatunneilta mutta kiinnostava lukea niitä myös ruotsalaisesta näkökulmasta, sekä tietysti myös niistä ajoista jolloin Suomi ei ollut osa Ruotsia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olis kanssa tosi kiinnostava kirja, pitääkin lisätä lukulistalle!

   Poista
  2. Varmaan suomennettukin, itse luin sen ollessani Ruotsissa ja paikallisesta kirjastosta löytyi vain englanniksi (ja ruotsiksi tietty koko kirjasarja)

   Poista
  3. Siitä näyttäisi olevan yhden kirjan mittainen suomennos (varmaan sama kuin lukemasi englanninkielinen), mutta toisaalta houkuttelisi ottaa projektiksi koko ruotsinkielinen sarja.

   Poista