maanantai 13. tammikuuta 2014

Kirja: DopplerErlend Loe: Doppler. Johnny Kniga 2005.
(Kääntäjä: Outi Menna)

(Teksti on julkaistu alunperin silloisilla kirja-aiheisilla kotisivuillani 21.9.2005 eikä sitä ole muokattu tätä julkaisua varten.)

Erlend Loe iskee jälleen! Norjalainen kirjailija on taas vauhdissa.

Doppler on muuttanut metsään telttaan asumaan. Hän ei pidä ihmisistä ja haluaa olla yksin. Hän ampuu hirven. Hirven lihaa hän saa vaihtaa rasvattomaan maitoon kaupassa. Hirven vasasta, joka saa nimekseen Bongo, tulee Dopplerille hyvä ystävä.

Tosin on Dopplerilla perhekin: vaimon lisäksi Taru sormusten herrasta –friikki Nora ja lastenohjelmariippuvainen Gregus. Kun välillä pitää olla perheensäkin suhteen sosiaalinen, arvon herra on ihan pulassa. Metsässä ei tule aika pitkäksi, varsinkaan sitten kun hän keksii alkaa rakentaa toteemipaalua.

Lisäksi kirjassa on kaikenlaisia muita "sekopäitä". Düsseldorf rakentaa pienoismalliksi kaikki pienet yksityiskohdat mukaan lukien saksalaista kylää, jossa hänen isänsä kuoli maailmansodassa. Rauta-Roger on murtovaras, joka saa Dopplerin perheen dvd-soittimen, että isä-Doppler pääsisi eroon piinaavista lasten animaatioiden tunnusmelodioista. Myöhemmin kuvioihin astuu myös oikeistolaismies.

Kirja on taattua Loe-tavaraa. Huumori kukkii jälleen. Väleihin on kuitenkin annosteltu vähän vakavuutta ja ajattelemisen aiheita. Kaikki lukemani Loen kirjat ovat olleet kevyttä ja mukavaa luettavaa. Doppler on niistä tähän asti paras – kannattaa lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti